Åtal om synnerligen grovt narkotikabrott i Stockholm

Idag fredag den 8 oktober väcktes åtal i Stockholms tingsrätt mot två män som är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt dopningsbrott. De misstänks ha bedrivit omfattande narkotikaförsäljning från en källarlokal i södra Stockholm.

Det var den 22 februari i år som en spaningsgrupp hos regionala utredningsenheten vid polisen i region Stockholm fattade misstankar mot en man som postade en mängd försändelser i en postlåda på Kungsholmen. En av försändelserna kontrollerades och den visade sig innehålla narkotika varpå mannen greps.

– Tack vare bra insatser av erfarna medarbetare fick vi kännedom om att en omfattande handel med narkotika pågick. Arbetet har nu lett fram till att åtal har kunnat väckas och en omfattande narkotikaförsäljning kunnat stoppas, säger Towe Skjöld, vid regionala utredningsenheten hos polisen i region Stockholm.

Polisen kunde efter spaning senare identifiera den lokal som mannen kom från. Det var en källarlokal i Hammarbyhöjden i södra Stockholm där polisen genomförde en husrannsakan och fann drygt 16 kilo amfetamin, över 500 000 narkotikaklassade tabletter samt en mängd dopningsmedel. Sammantaget narkotika till ett värde på cirka 12,5 miljoner kronor på gatunivå.

Källarlokalen misstänks under en längre tid ha använts som en central för att ta emot narkotikabeställningar via Darknet, förpacka och sedan posta försändelserna till personer runt om i hela Sverige. Mottagarna har varit personer i alla åldrar och i alla samhällsklasser.

De två åtalade männen är 45 respektive 50 år och hemmahörande i Stockholmsområdet.