Flera personer med kopplingar till internationellt brottsnätverk anhållna

Under onsdagskvällen slog Gränspolisen i Stockholm till mot ett internationellt brottsnätverk och grep flertalet personer som misstänks ligga bakom omfattande fordonsstölder runt om i landet det senaste året.

Under natten till onsdagen tillgreps två personbilar i Boråstrakten. Bara timmar efter stölden försökte personer i brottsnätverket föra ut fordonen ut ur landet via färjeläget i Nynäshamn. Fordonen hade då blivit omskyltade med utländska registreringsskyltar.

I samverkan med flertalet andra enheter i regionen, kunde Gränspolisen i insatsen omhänderta båda fordonen, och samtliga gärningsmän kunde gripas.

– De internationella brottsnätverken är kända för att snabbt försöka få ut stöldgodset ur landet, så det gäller för oss att vara ännu snabbare. Trots en kort förberedelsetid är onsdagens insats ett skolboksexempel på hur ett ingripande ska gå till, säger Monica Krüger, gruppchef, på Gränspolisen.

Männen är nu anhållna för grovt häleri. Förundersökningen leds av kammaråklagare Anna Hankkio vid Södertörns åklagarkammare.