Fotboja för man som misstänks för upprepade brott mot kvinna

Efter flertalet misstänkta överträdelser av kontaktförbud har åklagare utfärdat ett utökat kontaktförbud med fotboja för en man söder om Stockholm.

Mannen är dömd för brott mot kvinnan. Han är nu åtalad för olaga förföljelse. Mannen har haft kontaktförbud mot kvinnan men efter upprepade överträdelser av kontaktförbudet har nu åklagare beslutat om att utfärda kontaktförbud med fotboja.

Ett av de första ärendena på flera år

Detta är ett av de första ärendena på flera år gällande utvidgat kontaktförbud i region Stockholm.

Kvinnan har ansökt om utvidgat kontaktförbud och åklagare har fattat beslut om att det. Skälet är att åklagaren menar att det finns risk att mannen överträder det ordinära kontaktförbudet.

Tiden för det utökade kontaktförbudet är till och med april 2022.

Läs mer: Polisens arbete med kontaktförbud 

Utvidgat kontaktförbud

Den person förbudet gäller får inte besöka eller vara i närheten av den skyddade personens bostad, arbetsplats eller andra ställen där hon eller han brukar vara. Om ett tidigare meddelat kontaktförbud överträtts ska ett utvidgat kontaktförbud förenas med villkor om elektronisk övervakning. Elektronisk övervakning innebär att förbudspersonen får bära en fotboja som larmar om han eller hon överträder förbudsområdet eller inte sköter sin utrustning.

Källa: polisen.