Hjälp polisen med information om personen på cykeln

Personen misstänks vara inblandad i mordförsöket på Alsättersgatan i Ryd, Linköping, strax efter klockan 19 den 15 september i år. Kontakta polisen med alla tips.

Ett systematiskt och intensivt utredningsarbete har nu lett till att två personer har häktats på sannolika skäl efter mordförsöket i stadsdelen Ryd, Linköping, den 15 september i år.

Förundersökningen fortsätter och polis samt åklagare har förhoppningar om att tips från allmänheten kan leda utredningsarbetet framåt ytterligare. Beslut har därför fattats om publicering av en bild där man kan se en person på cykel. Har du sett personen på cykeln? Bilden är tagen kring tiden för brottet. Det finns misstankar om att personen som syns på bilden är inblandad i gärningen. 

-  Två personer är nu frihetsberövade för mordförsöket och ett intensivt och omfattande utredningsarbete pågår alltjämt. Tips från allmänheten kan utgöra värdefulla pusselbitar som kan leda utredningen framåt. Då det är viktigt att eventuella vittnen inte påverkas kan vi inte lämna ut några uppgifter om vilken roll personen på cykel misstänks ha haft i brottet säger Kammaråklagare Emma Högström, som leder förundersökningen.

Kammaråklagare Emma Högström är tillgänglig för media torsdag den 7 oktober kl. 13.00-14.00. Telefonnummer 010-5625813

Du som har eventuella tips är välkommen att höra av dig till polisen på 114 14 eller vårt tipsformulär på polisen.se.