Man åtalas för mord på vandrarhem i södra Stockholm

Natten till den 14 juli i år knivhöggs en 36-årig man ihjäl på ett vandrarhem i södra Stockholm. I dag torsdag 7 oktober åtalas en 34-årig man för mord och brott mot griftefriden.

Natten till den 14 juli uppstod en ordväxling på vandrarhemmet mellan de båda männen som varit bekanta sedan tidigare. Därefter gick de båda ut på verandan där den 34-årige mannen knivhögg 36-åringen. Ett av huggen träffade hjärtat, vilket ledde till att mannen avled. Offret ska därefter ha släpats till ett intilliggande skogsområde. Under eftermiddagen den 14 juli anträffades den avlidne av ett vittne som då kontaktade polisen. En stor polisinsats inleddes och den 15 juli greps den 34-årige mannen i en annan del av Stockholm.

– Framgångsfaktorerna i ärendet är att bevisning säkrats i ett tidigt skede och att en polispatrull lyckades hitta kniven som använts. Flera viktiga omständigheter i ärendet har kunnat klarläggas och jag anser att åklagaren har ett bra underlag med sig till rätten, säger utredaren Daniel Danial, polisen Skärholmen.

I dag åtalas den 34-åriga mannen för mord och brott mot griftefriden. Bevisningen i ärendet består bland annat bland annat av förhör med vittnen och den åtalade som gjort vissa medgivanden, övervakningsfilm som skildrar delar av händelseförloppet och beslag av kniv med dna från både den åtalade och offret.