Anna-Karin Boije blir ny lokalpolisområdeschef i Lund

Anna-Karin Boije

Foto: Polisen

Vid årsskiftet tillträder Anna-Karin Boije som ny chef i lokalpolisområde Lund.

Det blir den nuvarande chefen i lokalpolisområde Eslöv, Anna-Karin Boije, som från den 1 januari 2022 blir ny lokalpolisområdeschef i Lund och därmed efterträder Patrik Isacsson som sedan den 1 september är biträdande områdeschef i polisområde nordvästra Skåne. 

- Anna-Karin har lång erfarenhet som lokalpolisområdeschef och har under flera år arbetat framgångsrikt med att öka tryggheten och minska brottsligheten i Eslövsområde. Med sin kunskap, klokskap och sitt engagemang blir hon en bra ledare för nästa steg i lokalpolisområde Lunds resa framåt, säger polisområdeschef Ann-Louise Kämpe.

Anna-Karin Boije har en bakgrund som ingripandepolis, spanare och biträdande närpolischef i dåvarande närpolisområde Öresund. Hon har sedan polisens omorganisation 2015 varit chef för lokalpolisområde Eslöv, som består av kommunerna Eslöv, Hörby och Höör.

- Jag har trivts oerhört bra under mina 6,5 år i lokalpolisområde Eslöv. Men nu är det dags för nytt uppdrag och jag är väldigt glad över att få möjligheten att bli lokalpolisområdeschef i Lund! säger Anna-Karin Boije.

Arbetet med att rekrytera ny chef till lokalpolisområde Eslöv påbörjas omgående.