Förhöjd risk för bostadsinbrott i region Nord

Just nu bedöms risken för bostadsinbrott i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland vara förhöjd.

Till veckan är det höstlov, vilket innebär att folk reser bort i större utsträckning, och samtidigt har polisen uppgifter om att individer som misstänks vara inblandade i tidigare bostadsinbrott befinner sig i landet och sannolikt är på väg mot region Nord.

Många inbrott sker när bostadsägarna har rest bort. Det går att försvåra för inbrottstjuvar och skydda hemmet från bostadsinbrott genom att exempelvis samverka med grannarna, ha bra lås, ha gärna utomhusbelysning och undvik att förvara värdesaker i bostaden.

Om du drabbas är det viktigt att undvika att gå in i bostaden. Går du in och upptäcker att ett inbrott skett är det bra att backa ut och ringa polisen direkt. På så vis minskar risken att förstöra spår som är viktiga för utredningen av brottet.

Polisanmäl och lämna tips till polisen via telefonnumret 114 14. Ring 112 vid ett pågående brott.

Polisen är intresserad av iakttagelser av okända personer och fordon som rör sig runt bostäder eller på annat vis väcker misstankar.

 

Presskontakt

Frågor från media besvaras av Kristoffer Morén, brottssamordning, polisregion Nord, fram till kl 14 i dag, fredag, på telefonnummer 072-543 23 80.