Stort narkotikabeslag efter gripande på Södermalm i helgen

Polisen i Stockholm gjorde ett beslag på över tre kilo misstänkt kokain på lördagskvällen den 2 oktober. Gatuvärdet beräknas till nästan två miljoner kronor.

Beslaget gjordes på flera ställen i regionen och två personer sitter gripna misstänkta för grovt narkotikabrott.

Det var Stockholmspolisens brottsförebyggande aktionsgrupp DISA, som arbetar fokuserat mot bland annat narkotikahandel, som uppmärksammade en misstänkt person på Fatbursgatan på Södermalm. Vid kontroll visade det sig att mannen hade portionsförpackade påsar med misstänkt kokain på sig.

Vid efterföljande husrannsakningar på tre adresser som den misstänkte mannen hade anknytning till hittades ännu mer narkotika. Sammanlagt beslagtogs över tre kilo misstänkt kokain och hundratals Ecstacy-tabletter.

Gatuvärdet beräknas till uppemot två miljoner kronor.

Mannen som greps är i 30-årsåldern och hemmahörande i Stockholms södra förorter. Han är misstänkt för grovt narkotikabrott. Ytterligare en man i samma ålder greps i samband med husrannsakningarna. Även han är misstänkt för grovt narkotikabrott.

Stockholmspolisen misstänkter att narkotikan skulle säljas i Stockholms krogmiljö.

Stockholmspolisens DISA-grupp arbetar bland annat mot narkotikahandeln på de öppna drogscenerna och fokuserat mot den grova brottsligheten i Stockholms innerstad inklusive Södermalm.

Den misstänkta narkotikan ska nu analyseras. Svar väntas inom ett par veckor.