Uppdatering angående våldtäkt i Umeå

Söndag den 19 september anmäldes en våldtäkt i Umeå. En polisutredning pågår och alla som har information att lämna gällande ärendet uppmanas att kontakta polisen.

Under natten till den 19 september mellan klockan 02.30 och 03.00 inträffade en våldtäkt i ett skogsparti mellan Maja Beskowskolan och gång- och cykelbron Svingen i Umeå.

Målsägaren har under kvällen befunnit sig i de centrala delarna av Umeå. När klockan är omkring 02.00 börjar hon bege sig hemåt. Omkring klockan 02.20 träffar hon av en slump fyra för henne okända män i området Öst på stan. De slår följe och går i riktning mot Maja Beskowskolan.

I höjd med skolan går tre av männen i riktning mot Berghem medan kvinnan och den fjärde mannen fortsätter i riktning mot Norrlands universitetssjukhus och gång- och cykelbron Svingen. I ett skogsparti mellan Maja Beskowskolan och Svingen utsätts målsägande för en våldtäkt. Mannen lämnar sedan platsen i okänd riktning.

De unga män som kvinnan mött uppges vara i 20–25-årsåldern, samtliga med ljus hy. Alla talade svenska utan brytning.

Enligt uppgift så ska gärningsmannen ha burit en vit jeansjacka, alternativ beige eller ljusgrå. Han ska även ha burit en mörk keps som vid gärningstillfället var vänd med skärmen bakåt. Enligt uppgifterna ska en av de övriga männen ha burit en grön tröja under en svart dunjacka. Det finns även uppgifter om att en av männen ska ha styrt en cykel.

– Utredningen fortsätter i oförminskad stryka och ett stort antal utredningsåtgärder har ägt rum. Vi har en stark önskan om att de som har information att lämna hör av sig till oss så snart som möjligt, säger förundersökningsledare Jenny Viksten.

Ett reportage om ärendet kommer att sändas i programmet Efterlyst under torsdagskvällen.

Presskontakt

Jenny Viksten, förundersökningsledare
Telefon: 010-568 22 78
Tillgänglig torsdag den 14 oktober klockan 12.00–13.00.