Falsk polis gripen efter åldringsbedrägeri i region Syd

En 27-årig kvinna sitter sedan förra veckan häktad misstänkt för att ha kontaktat en äldre kvinna och uppgett sig komma från polisen. Den äldre kvinnan har sedan förletts att lämna från sig tillhörigheter till den misstänkta 27-åringen som senare greps.

Vid avvisitation av den misstänkta kvinnan anträffades cirka 280 000 kronor innanför kvinnans kläder och dessa tror härröra från det aktuella brottet som inträffade i Helsingborg. Brott med liknande tillvägagångssätt har tidigare ägt rum både i region Syd och region Väst men har även fortsatt efter gripandet och då i Stockholmsregionen.

Gärningspersonen i dessa fallen ringer upp målsägaren, talar flytande polska och väljer att kontakta kvinnor med polskklingande förnamn. De uppger att målsäganden snart kommer bli utsatt för ett rån och att det finns beväpnade personer i närområdet. För att undgå att bli rånad så ska målsägarna få hjälp av de falska poliserna som erbjuder sig att hjälpa till att säkra tillhörigheter såsom smycken eller kontanter.

Om hur du skyddar dig mot bedrägerier:

Förfrågningar från massmedia hänvisas till polisområde Malmös presstelefon.