Polisen utreder flera inbrott mot byggvarubutiker i Västerås

Flera byggvarubutiker i Västerås har under en kort period haft inbrott och blivit av med en mängd el- och verktygsmaskiner.

Sedan mitten på augusti i år har minst fyra byggvarubutiker haft inbrott och blivit av med en större mängd el- och verktygsmaskiner som stått framme i butikerna.

Polisens lokala brottsplatsundersökare har på förmiddagen varit på plats på plats i den byggvarubutik på Fältmätargatan som i natt utsattes för ett liknande inbrott, där någon eller någon brutit sig in och stulit en mängd elmaskiner. För cirka två veckor sedan hade samma butik inbrott och blev då också av med elmaskiner.  

Polisen misstänker att det kommer ske fler liknande inbrott.

– Mitt råd är att inte förvara el- och verktygsmaskiner staplade på hög framme i butiken om möjligheten finns. Att många maskiner står lättillgängliga har troligtvis stor betydelse när gärningspersonen eller gärningspersonerna väljer vilken butik de ska göra inbrott i, kan butikerna hitta en säkrare förvaring så är det bra ur ett brottsförebyggande perspektiv, säger Per som är polis och arbetar med brottsplatsundersökningar.

Polisens arbete med att sammanställa information och spår från de olika inbrotten fortsätter.