Två omhäktade för skjutningar i Hjulsta

På torsdagen omhäktades två personer misstänkta för mord och mordförsök i Hjulsta natten den 30 augusti 2021, vid vad som av polisen bedöms som en uppgörelse i kriminell miljö.

En ung man avled och en ung man är allvarligt skadad.

Polisen har bedrivit ett omfattande och intensivt utredningsarbete vilket har lett fram till att det nu totalt sitter fem personer häktade misstänkta för inblandning i händelsen.

Samband med skottlossning i Tensta

Polisen utreder även en skottlossning som ägde rum kvällen den 29 augusti vid Tensta allé som kan ha ett samband med händelsen den 30 augusti.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser vid någon av händelserna.

Intensivt utredningsarbete

Med anledning av den senaste tidens skjutningar i Järvaområdet har polisen nu fått förstärkning från andra delar av Sverige. Det pågår ett mycket omfattande utredningsarbete samtidigt som polisen arbetar brottsförebyggande i området med hög närvaro.

– Skjutningar i kriminella miljöer är mycket svåruppklarade, men bedömningen i det här ärendet är att det finns förutsättningar för lagföring kring de aktuella brotten, säger kammaråklagare Carl Mellberg

Inga kommentarer i övrigt kommer lämnas från polis eller åklagare i nuläget.

Lämna tips

För att lämna tips kan du ringa 114 14. Du kommer till ett talsvar där du kan säga ”tips” för att komma vidare. Du kan även tipsa polisen via webben, på polisen.se eller gå in på en polisstation.