UPPDATERAD Intensivt polisarbete efter måndagens bråk mellan två familjer i Lund

Efter de stora bråken på tre platser i Lund under måndagen har polisen arbetat intensivt med utredningen. Den man som suttit anhållen efter bråken är släppt och är inte längre misstänkt för något brott.

Polisen har en stor resurs som jobbar med utredningen efter måndagens bråk mellan två familjer. Under dagen har polisen fortsatt att arbeta med utredningen och med trygghetsskapande verksamhet i Lund.
–Vi jobbar nu i flera riktningar samtidigt säger Ann-Louise Kämpe som är polisområdeschef i södra Skåne. Dels arbetar vi med hög synlighet av poliser ute i Lund för att skapa lugn och trygghet här och nu. Vi arbetar också brottsförebyggande genom samverkan med andra myndigheter och har exempelvis haft möte med den politiska ledningen i Lund under eftermiddagen för att skapa en gemensam lägesbild. Vi arbetar naturligtvis också intensivt med utredningen av bråken.

Den person som greps i samband med bråken igår släpptes idag på fri fot och är inte längre misstänkt för något brott. Polisen har under dagen genomfört ett stort antal förhör med vittnen och inblandade i bråken. Det finns många bilder och filmer på bråken som är av stort intresse för polisen och som nu samlas in och analyseras. Fler förhör kommer att hållas under den närmaste tiden och polisen är fortsatt intresserade av fler vittnesuppgifter eller om det finns privatpersoner som har bilder eller filmer från bråken.
– Med hjälp av vittnesuppgifter, bilder och filmer kommer vi att kunna identifiera personer som gjort sig skyldiga till olika brott vid händelsen, säger Ann-Louise Kämpe. Det är en stor utredning som kommer att ta tid, men vi har gott hopp om att komma framåt med hjälp av filmer, bilder och vittnesuppgifter.

Polisen i Lund har fått förstärkning från andra polisområden i region syd och kommer att fortsätta att ha hög synlighet och arbeta brottsförebyggande i Lund.

Ann-Louise Kämpe, chef för polisområde södra Skåne, finns tillgänglig för kommentarer på telefon 070 359 35 70 fram till 17.30 onsdagen den 8 september.