Hans uppdrag: fler poliser till Sörmland

Libbie Oxelblad, ny attraherasamordnare i polisområde Södermanland.

Libbie Oxelblad, ny attraherasamordnare i polisområde Södermanland.

Satsningen på att växa lokalt fortsätter för polisen i Sörmland. Libbie Oxelblad är polisen som ska få fler sörmlänningar att söka sig till yrket.

Attraheraarbetet till polisutbildningen är ett av polisens just nu viktigaste uppdrag. Libbie Oxelblad, som själv är polis och vanligtvis arbetar som operativ samordnare i lokalpolisområde Katrineholm, har utsetts till ny samordnare för attraheraarbetet. En roll som han ska ha de närmaste 6 månaderna.

– Det är en ära för mig att nu ta över stafettpinnen från Nina Gual, operativ samordnare i lokalpolisområde Nyköping, som under våren 2021 genomförde ett jättefint arbete med att leda attraheraarbetet i Södermanland. Jag ser fram emot att fortsätta det arbetet och hitta fler framtida duktiga kolleger, säger Libbie Oxelblad.

En hel del aktiviteter pågick under våren, bland annat digitala möten där intresserade fick ställa sina frågor men även ett flertal olika slags mindre träffar med intresserade av polisutbildningen. Höstens aktiviteter är inte riktigt spikade än men Libbie har många idéer och förhoppningsvis kan vi ha fler personliga möten senare i höst.

– I respektive lokalpolisområde bedrivs redan idag ett viktigt arbete kopplat till attraheraarbetet där några medarbetare fungerar som mentorer till de personer som anmält intresse för polisutbildningen. Arbetet går ut på att vi ska finnas till hands som stöd med svar på frågor och stötta personer inför tester till polisutbildningen. Det är ofta små detaljer som kan göra skillnad om personen väljer att fullfölja sin ansökan till polisutbildningen. Kan vi göra den lilla skillnaden är det värt mycket, säger Libbie.

Polisen i Sörmland har arbetat en längre tid för att få fler sökanden med lokal förankring till polisutbildningen.

– Attraheraarbetet till polisutbildningen är att av polisens just nu viktigaste uppdrag. Jag är väldigt glad för att Libbie tar sig an uppdraget att samordna aktiviteterna så att vi kan kraftsamla för att fånga upp sökande och intresserade. Tillsammans har vi genom attraheraarbetet möjligheten att bidra till kompetensförsörjningen och vår framtida polisiära förmåga, säger Mikael Backman, polisområdeschef i Södermanland.

Läs mer om polisyrket och utbildningen på polisen.se/blipolis

Kontakt för media

Libbie Oxelblad, attraherasamordnare i polisområde Södermanland.
Tel. 0761-33 07 70