Polisen i region Stockholm får tillfällig förstärkning

Från och med lördag får Stockholmspolisen förstärkning i två veckor av poliser från region Väst. Den sedan tidigare gällande förstärkningen från Nationella operativa avdelningen, Noa, förstärks ytterligare.

- Den senaste tidens många skjutningar har inneburit ett hårt tryck på polisområde Stockholm nord, inte minst lokalpolisområde Järva. Genom förstärkningen frigör vi utrymme för den ordinarie resursen i Järva att intensifiera sitt lokala arbete mot fokuspersoner, med utredning och brottsförebyggande arbete, säger Robert Karlsson, biträdande regionpolischef i Stockholm.

Polisen i region Väst kommer att stötta med yttre personal samt specialister på grova brott under en period på två veckor. Polisen i region Stockholm har sedan tidigare en förstärkning från Nationella operativa avdelningen, Noa, med specialister på grova brott, och nu kompletteras denna ytterligare.

Polisområde Stockholm nords egna resurser kommer att fokusera på att intensifiera arbetet i lokalpolisområde Järva.

- Vi gör allt vi kan för att bryta utvecklingen och skapa trygghet för boende och andra människor som verkar och befinner sig i de aktuella områdena. I sådana här situationer är det en stor fördel att vi är en polismyndighet och att vi kan hjälpa varandra där det bäst behövs, säger Robert Karlsson.