Polisen söker fler tips gällande Linköpingsmorden

Sedan i maj har det skett tre mord i Linköping. Utredningarna pågår för fullt och polisen vill nu se om det går att få in nya tips. Bland annat genom en bild på en misstänkt gärningsperson.

Tre mord och ett mordförsök har skett i Linköping sedan i maj när än så länge okända gärningspersoner skjutit sina offer vid tre tillfällen. Vid Solvändan i stadsdelen Berga den 19 maj, på Söderleden utanför Berga centrum den 5 augusti och i Skäggetorps Centrum den 25 augusti.

- Vi kan inte vara säkra förrän det är ordentligt utrett men vi kan se att alla tre brotten sker i samma miljöer så en av våra teorier är att det kan finnas ett samband. Men det är viktigt att vi fortsätter utreda dem enskilt så vi inte missar eller utesluter något, säger Jan Staaf, kriminalkommissarie vid grova brottsgruppen i Linköping.

Berga 5 augusti

Alla tre utredningarna är pågående förundersökningar och utredarna är intresserade av att få in fler tips. Bland annat släpps en bild av den misstänkte gärningspersonen från mordet i Berga den 5 augusti.

- Vi vet att han ses stoppa på sig vapnet efter skotten och fly på en elcykel med väldigt kraftiga däck på Söderleden i riktning mot Brokindsleden och Braskens bro. Men därefter vet vi inte var han tar vägen. Vi vet inte heller om han var ensam om att genomföra brottet eller om han fick någon form av hjälp. Där hoppas vi få tips om hur han kom till mordplatsen, flyktväg, var han kan ha slängt vapen eller kläder och liknande, säger Jan Staaf.

Har du sett eller känner du igen personen på bilden?  Eller kanske känner du igen cykeln? Du som har eventuella tips är välkommen att höra av dig till polisen på 114 14 eller vårt tipsformulär på polisen.se.

Skäggetorp 25 augusti

En man skjuts till döds på en restaurang strax efter klockan 13 och gärningsmännen sågs efter det springa från platsen.

- Vi har indikationer på att två gärningsmän lämnar restaurangen på markplan och springer mot parkeringsytan under köpcentret. Eventuellt har de där satt sig på cyklar och flytt i riktning mot Stiglötsgatan. Där är vi väldigt intresserade av fler iakttagelser, säger Jan Staaf.

Såg du något vid parkeringen eller i närheten som kan hjälpa polisen att klargöra var gärningsmännen tog vägen? Du som har eventuella tips är välkommen att höra av dig till polisen på 114 14 eller vårt tipsformulär på polisen.se.

Berga 19 maj

En ung man mördas vid Solvändan cirka 18.45 och gärningsmannen sågs även här lämna på cykel.

- Vi vet att gärningspersonen cyklar i samma riktning som vid mordet den 5 augusti, över Vistvägen i riktning mot Brokindsleden. Gärningspersonen kan självfallet ha tagit av mot city eller mot Ånestad, men riktningen vi med visshet vet var i riktning mot Brokindsleden, denna gång genom bostadsområdet Vimanshäll. Även här är vi intresserade av ytterligare tips om var personen tog vägen, säger Jan Staaf.

Du som har eventuella tips är välkommen att höra av dig till polisen på 114 14 eller vårt tipsformulär på polisen.se.

Kontaktperson för media

Jan Staaf, kriminalkommissarie vid Linköpings grupp för grova brott finns tillgänglig för intervjuer mellan klockan 10.00-11.00 under fredagen den 10 september. Kontakt tas via pressansvarig Tommy Thorngren på telefon 010-566 75 26 eller via mejl.