Polisens arbete med helgens fotbollsfest

Nu på söndag 3 oktober tar IFK Norrköping emot Hammarby i allsvenskan i fotboll, och det väntas bli närmare fullsatt på PlatinumCars arena för första gången på nästan två år.

Polisen har beslutat att detta ska hanteras som en så kallad särskild händelse, vilket betyder att arbetet kommer att ledas av en stab och att många poliser kommer att vara i tjänst.

Polisens fokus är att matchen ska bli en folkfest som är trygg, säker och välkomnande för alla.

Matchen kommer att innebära en trafikpåverkan i anslutning till arenan, och på gator mellan arenan och resecentrum. En del platser i detta område kommer tidvis vara avspärrade för att minska risken för ordningsstörningar. Publik som har möjlighet uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss eller spårvagn till matchen.

Mycket människor på en begränsad yta innebär också att det finns risk för ordningsstörningar. Det är arrangören, IFK Norrköping, som ansvarar för ordningen inne på arenan och på de platser som ligger i direkt anslutning till den. Visitation av publiken kommer att ske vid entréerna. Kom i god tid så att du inte missar starten på matchen.

För att ha en bra överblick från luften så kommer polisen under söndagen att använda UAS med kamera (även kallat drönare). Syftet med detta är att kunna se hur folkmassor rör sig, samt att vid behov kunna identifiera personer som har begått brott. En begränsad mängd personer kommer att ha tillgång till bildmaterialet.

Kontakt för media: Peter Wahlberg, kommenderingschef i staben och lokalpolisområdeschef i Norrköping.
Boka intervju med Wahlberg via polisens pressnummer 010-56 92 366, alternativt via Björn Öberg i staben på 010-56 656 38.