Stort beslag av smink på tåg efter tips

  • Fyra svarta, stora sportbagar, fyllda med smink och hudvårdsprodukter.
    Väskorna med smink och hudvårdsprodukter var ordentligt låsta och hoptejpade. Vikten på väskorna och dess innehåll uppskattades till drygt 200 kilo. Bild: Polisen
  • Stora mängder med flaskor och tuber med hudvårdsprodukter som har ställts upp på ett bord.
    En del av beslaget. Bild: Polisen
1/2

Ett par hundra kilo smink och hudvårdsprodukter plockades av tåget i Herrljunga. ”Troligen avsett för den svarta marknaden”.

Det var i fredags som polisens regionledningscentral i Göteborg fick ett tips från en passagerare på ett tåg som strax skulle avgå från Stockholm med destination Göteborg. Passageraren lade märke till tre män som bar ombord fem stora sportbagar, för att sedan lämna tåget utan att åka med på resan. Väskorna var ordentligt hoptejpade och tipsaren tyckte det hela kändes märkligt.

I Herrljunga väntade en polispatrull på perrongen och en av väskorna togs av tåget och kontrollerades. Den visade sig innehålla stora mängder med märkessmink och hudvårdsprodukter.

– Det är äkta produkter till ett stort värde. En teori är att de skulle säljas på den svarta marknaden, säger Pernilla Svensson, gruppchef vid Alingsåspolisen.

En polisanmälan är upprättad med brottsrubriceringen grov stöld alternativt häleri och ärendet är nu överlämnat till utredning.

– Vi har gjort en del spårsäkring på väskorna, och förhoppningsvis kan filmmaterial från Stockholms och Göteborgs tågstationer leda utredningen vidare, säger Pernilla Svensson.