Trygga din båt inför hösten

Poliser och båtar i hamn i Kungsbacka

Poliser och båtar i hamn i Kungsbacka

Stölder av båtar och båtutrustning riskerar att ökar i slutet av båtsäsongen när tillsynen på bryggor, hamnar och båtklubbar är sämre. Men det finns saker du kan göra för att försvåra för tjuven.

- Vi är nu inne i den period när en del båtar är kvar i vattnet och andra börjar tas upp på land. Under tiden rör sig färre människor i området och kvällarna blir mörkare, vilket hjälper den som är motiverad att stjäla att lyckas. Därför vill vi påminna om vad du som båtägare kan gör för att försvåra för tjuven, säger Mats Trulsson som är kontaktperson för Båtsamverkan i polisregion Syd.

Båtmotorstölderna är inte lika många än så länge i år och självklart ska vi hjälpas åt att förhindra att dessa ökar. Att öka uppmärksamheten i ditt område är ett mycket bra sätt att hjälpas åt att förhindra stölder, bland annat genom att starta Båtsamverkan. 

-  Region Syd är en av de polisregioner som har väldigt lång kust och många insjöar, så även om vi inte har haft så många stölder finns det all anledning att uppmärksamma allmänheten i alla våra polisområden för att minska risken för stöld, menar Mats Trulsson.

Information om Båtsamverkan och tips och råd om hur du kan skydda din båt och utrustning.