Två anhållna för grovt vapenbrott efter tillslag i södra Stockholm

Polisen har under tisdagsmorgonen den 28 september gjort tillslag på två adresser i Sätra i södra Stockholm och gripit två personer som varit anhållna i sin frånvaro misstänkta för grovt vapenbrott.

Vapnet togs i beslag i somras och har använts vid flera skjutningar i området, bland annat mot en barnfamiljs lägenhet i april i år. Insatsen genomfördes av polisen i Skärholmen. De båda gripna har kopplingar mot kriminella nätverk och är tidigare dömda för grova våldsbrott som har begåtts i området.

– Insatsen genomfördes efter en längre tids utredning och kartläggning i nätverksmiljön i området och vi vet att vapnet de gripna är misstänkta för att ha hanterat har använts vid flera skjutningar under våren och sommaren, säger David Sund, gruppchef för strategiskt operativa gruppen i lokalpolisområde Skärholmen och fortsätter:  

– Ärendet är strategiskt viktigt för oss i Skärholmen men även för polisen i stort, eftersom det visar att vi har god uthållighet och förmåga att mobilisera internt och agera kraftfullt mot individer i nätverksmiljö. Vi kan aldrig tolerera att dessa unga vuxna med kriminella nätverk i ryggen begår grova våldsbrott mot andra och vi utesluter inte att fler gripanden kommer att ske, säger David Sund.

Utredningen leds av Åklagarmyndigheten och utreds av lokalpolisområde Skärholmen. Med hänsyn till den pågående utredningen kan i nuläget ingen ytterligare information kring ärendet ges.