Ulrika Herbst slutar som regionpolischef i polisregion Öst

Ulrika Herbst

Ulrika Herbst lämnar sitt förordnande som regionpolischef i polisregion Öst och gör sin sista arbetsdag i februari 2022. Ulrika har arbetat som polischef i drygt 30 år och beslutet har växt fram under en längre tid.

– Det har inte varit ett enkelt beslut. I våras delgav jag rikspolis­chefen att jag önskar sluta min tjänst i mars 2022. Polisregion Öst är en välfungerande organisation med mycket hög kompetens och med många engagerade medarbetare. Jag är stolt över att jag fått vara en del av verksamheten och Polismyndigheten under många år. Region Öst med alla sin medarbetare är redo att ta verksamheten till nästa nivå, samtidigt som jag kommer att se tillbaka på ett fantastiskt yrkesliv inom polisen, säger Ulrika Herbst.

Ulrika Herbst utbildade sig till jurist och polischef på 80-talet. Hon har jobbat på en rad olika positioner vid polisen, bland annat som länspolismästare, avdelningschef vid tidigare Rikspolisstyrelsen och tf avdelningschef vid nuvarande HR-avdelningen. Sedan 2015 har Ulrika Herbst arbetat som regionpolischef i polisregion Öst.

Ulrika Herbst avslutar tjänsten den 31 mars 2022. Hennes sista arbetsdag blir den 28 februari.

Rekrytering av ny chef för polisregion Öst har påbörjats. Tjänsten kommer att utlysas i närtid.