En person häktad som anförare av våldsamt upplopp i Rinkeby

En person är häktad, tretton personer är identifierade och fler kommer att bli underrättade om brottsmisstanke.

Det var den 15 april i samband med en allmän sammankomst på Rinkebytorg som tre våldsamma upplopp och även försök till grovt våld mot tjänsteman skedde.  Utredningarna drivs framåt. Vid händelsen greps 7 personer. I nuläget är en person häktad som anförare av våldsamt upplopp och 13 personer är identifierade. Ytterligare 47 personer är oidentifierade och där pågår identifiering.

Det sker en nationell samordning där polisen använder sig av ansiktsigenkänning för att identifiera gärningspersoner. Polisen kommer även att publicera bilder på misstänkta på polisens hemsida för att få tips från allmänheten. Lokala insatser genomförs också för att identifiera personer. Om en person syns på bilder från flera platser så kommer det att samordnas.

Vi bedömer att möjligheterna att identifiera personer är goda. Det är en tydlig signal att även om personer inte blev gripna vid de aktuella händelserna så pågår utredningar för att lagföra de som begått brott. Det är många som kommer att bli kontaktade av polisen framöver, säger Hanna Paradis biträdande kommenderingschef i region Stockholm för den särskilda händelsen Val 2022.