Extra resurs i Sala på valborgsmässoafton

Polisen är förberedd på att många bilentusiaster och ungdomar kan samlas i Sala på valborgsmässoafton. För att upprätthålla allmän ordning och säkerhet kommer därför en förstärkt polisresurs finnas på plats.

Bland annat kommer det finnas poliser som är inriktade på trafik och ungdomar på plats i Sala. I stort kommer arbetet innebära hög synlighet i trygghetsskapande och brottsföreförebyggande syfte.

– Polisen förväntar sig att de allra flesta valborgsfirare i Sala följer de lagar och regler som finns. Samtidigt finns erfarenhetsmässig kunskap om att brott och ordningsstörningar ökar i jämförelse med andra dagar, vilket är anledningen till att det kommer finnas en förstärkt polisresurs på plats, säger Emil Jansson som är polis i lokalpolisområde Norra Västmanland dit Sala hör. 

Fler ungdomar dricker alkohol på valborgsmässoafton

Då många ungdomar tidigare har samlats på den här typen av träffar där alkoholkonsumtion och narkotikaanvändning förekommit i högre utsträckning, önskar polisen hjälp från främst vårdnadshavare att prata med sina barn om att det skulle kunna vara en otrygg miljö att vistas i.

Under valborgsmässoafton och liknande festkvällar brukar fler ungdomar prova eller konsumera alkohol. Ett råd är att prata med sitt barn om alkohol, till exempel är risken för att utsättas för brott större om man är berusad.

Läs mer: Unga och alkohol - polisens arbete