Kvinna från Stockholm åtalad för brott mot äldre

Tisdagen den 19 april väcktes åtal mot en misstänkt person för att ha begått ett flertal brott mot äldre i södra Stockholm. Målsägarna har alla blivit av med värdesaker i hemmet.

Vid en fordonskontroll av en personbil i södra Stockholm den 20 mars uppstod misstanke om brott. I bilen påträffades misstänkt stöldgods och föraren greps på plats. Efter förhör med misstänkt och andra personer framkom det att den misstänkte har arbetat inom olika hemtjänstföretag. Vid kontakt med hemtjänsten bekräftades att flertalet äldre personer, som alla har haft samma hemtjänst, blivit utsatta för brott.

Efter ett gediget utredningsarbete i form av bland annat flera husrannsakningar påträffades ytterligare stöldgods som kunde spåras till ägare i flera ouppklarade ärenden, som kunde kopplas till den misstänkte.

– Genom att utredarna gått igenom ärenden där det inte fanns någon misstänkt identifierad kunde man gå igenom övervakningskameror och på så sätt binda den nu åtalade kvinnan till brotten, säger Sara Aflaki, utredningsledare i lokalpolisområde Skärholmen.

I samtliga ärenden som utretts har målsägarna varit i hög ålder. I utredningarbetet har det även visat sig att den misstänkte har arbetat hos samtliga målsägare under sin anställning hos hemtjänsten.

– Det känns extra bra att utredningsarbetet både har resulterat i att åtal har väckts på kort tid och att målsägarna som blivit bestulna, på både värdesaker och personliga ägodelar med affektionsvärde, nu har fått tillbaka sina ägodelar, säger Sara Aflaki.

Den misstänkta kvinnan är åtalad för stöld genom inbrott, bedrägeri, grov stöld, narkotikabrott och häleri.