Livstids fängelsestraff för knivmord i Älta april 2021

Förra veckan fastställde hovrätten domen om livstids fängelse för en 24-årig man för mord på sin sambo i april förra året. Enligt domen dödade mannen kvinnan genom att upprepade gånger sticka henne med kniv.

Den 15 april 2021 ringde den nu dömde mannen 112 och uppgav att hans flickvän hade knivskurit sig själv. Detta påstående höll inte utan bevisningen visade att det skulle ha varit helt omöjligt att knivhugga sig själv på dessa ställen. De tekniska undersökningarna, dna-spår, förhör med mera, stärkte misstankarna och knöt sambon till att med uppsåt ha begått mordet på sin flickvän.

– Det är hemskt att en så ung kvinna blivit berövad livet i sitt eget hem som ska vara hennes trygga punkt, och att ett barn så tidigt i livet förlorat sin mamma på det här sättet. Med det sagt är jag stolt över den utredning polisen utfört. Vi är nöjda med domen och tycker den speglar vår utredning på ett bra sätt, säger Jennifer Ekblom utredare vid polisens sektion för brott i nära relation vid polisområde Stockholm syd.

Mordet skedde i parets gemensamma bostad i Älta, Nacka kommun. Enligt domen var mannens agerande särskilt hänsynslöst. Gärningen karakteriserades som mord och domen i tingsrätten blev livstids fängelse vilket hovrätten nu alltså slagit fast. Mannen ska även betala 377 800 kronor i skadestånd.

Läs mer om polisens arbete mot relationsvåld

Relationsvåld, mäns våld mot kvinnor, är ett prioriterat område för polisen i Stockholm.

Intitaiv Gryning 

Polisens arbete mot brott i nära relation