Polisen beslagtog heroin värt fem miljoner kronor

Narkotika till ett uppskattat värde på flera miljoner kronor beslagtogs efter ett ärende som initierades i Stockholm city under söndagen den 10 april.

– Vi är säkra på att det mesta av narkotikan skulle säljas till personer i Stockholms innerstad samt i närområdet, säger Kristoffer Samsing, gruppchef över aktionsgrupp Disa som arbetar offensivt mot kriminella aktörer genom att förebygga och förhindra brott.

Under söndagen den 10 april arbetade gruppen civilt och kontrollerade en man i södra Stockholm vid 10-tiden på förmiddagen. Polisen grep mannen och tog narkotika i beslag. I det efterföljande utredningsarbetet har ytterligare flera personer frihetsberövats, och vid en husrannsakan i Botkyrka kommun beslagtog polisen ytterligare en större mängd narkotika.

– Portionsförpackad narkotika som vi beslagtagit uppskattar jag skulle säljas vidare till ett mycket stort antal personer, säger Kristoffer Samsing. 

Det går inte att utesluta att fler personer kommer att frihetsberövas i förundersökningen som berör brotten synnerligen grovt narkotikabrott samt penningtvätt.