Polisen efterlyser filmer och bilder från de senaste dagarnas upplopp

De senaste dagarna har det bland annat skett försök till mord och våld mot tjänsteman i samband med våldsamma upplopp på flera ställen i landet. Polisen efterlyser nu film och bilder från händelserna med möjlighet att ladda upp dessa direkt på polisen.se.

– Vi har väldigt mycket eget filmmaterial som vi börjat att gå igenom. Vi vill dessutom ha in så mycket film och bilder som möjligt för att möjliggöra lagföring av de som under de senaste dagen begått i många fall grova brott, säger Jonas Hysing, kommenderingschef för den nationella särskilda händelsen Val.

Fredag den 15 april var det våldsamma upplopp i Linköping, Norrköping, Rinkeby samt Örebro. Lördag den 16 april var det motsvarande i Malmö och söndag den 17 april var de våldsamheter och ordningsstörningar i Norrköping och Linköping.

Den som har film eller bilder som kan vara till hjälp i utredningsarbetet kan ladda upp den i formuläret här på sidan. Den som har uppgifter i övrigt kan kontakta polisen på 114 14 eller via polisens kontaktformulär.

Formulär för uppladdning av bilder och filmer