Ett planerat tekniskt underhåll på polisen.se gör att vissa funktioner, som formulär och filtreringar, inte fungerar fullt ut. Tack för ditt tålamod!

Polisen om nattens händelser i Malmö

Natten var stökig i stadsdelen Rosengård. Tre personer greps och anhölls senare för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. 8 personer omhändertogs för störande av den allmänna ordningen.

- Situationen vi sett i Malmö under påskhelgen är helt oacceptabel. Vi kommer aldrig att ge vika för den typen av agerande, säger Petra Stenkula, polisområdeschef i Malmö.

Det har brunnit på flera platser i området under natten och polisfordon utsattes för stenkastning. Polisen lyckades kontrollera situationen och flera personer kunde frihetsberövas.

- Vi har agerat snabbt och resolut och har gott hopp om att kunna nå framgång i respektive utredning då vi har ett gediget filmmaterial att gå igenom, säger Petra Stenkula.

Polisen har god förmåga att hantera eventuella kommande situationer och arbetar nu under dagen med trygghetsskapande åtgärder, bland annat genom ökad synlighet på flera platser i Malmö och i regionen. Det trygghetsskapande arbetet är långsiktigt och sker i nära samarbete med både boende i området och med samarbetspartners.