Gemensam kontroll av bland annat skoterförare

  • Fjäll, utomhus, vinter, snö, skoterförare, poliser, skoterled
    Bild: Polisen
  • Utomhus, vinter, poliser i uniform, skoter, skoterförare
    Bild: Polisen
1/2

Under helgen genomförde Polisen tillsammans med Tullen och Länsstyrelsen kontroller av bland annat skotertrafik i norra Dalarna.

På fredagen, den 1/4, var man i Grövelsjöområdet och Gördalen där man genomförde ca 40 utandningsprov och samtliga skoterförare var nyktra. En skoterförare rapporterades för märkesförfalskning då denne hade en hemmagjord registreringsskylt som inte tillhörde aktuellt fordon. Samtliga prov genomfördes i Grövelsjöområdet eftersom att man inte träffade på några skoterförare i Gördalen.

På lördagen, den 2/4, befann man sig i Särnaområdet och vid Vedugnsfjället. Där genomförde man ca 15 utandningsprov och en skoterförare blev misstänkt för grovt rattfylleri, vid Särnasjön, och en förare av en fyrhjuling blev misstänkt för rattfylleri vid Näcksjön. Man skrev också böter om att två personer inte hade hjälm samt att ett fordon hade felaktig/saknade registreringsskylt.

På söndagen, den 3/4, var man tillbaka i Grövelsjöområdet och man gjorde ca 35 utandningsprov och samtliga skoterförare var nyktra.

Det gjordes dessutom kontroller på trafikanter på väg i dessa områden och man skrev 11 böter, under helgen, gällande hastighet, varav en person blev av med sitt körkort. Man genomförde dessutom ett antal så kallade flygande inspektioner av fordon. En bilist blev misstänkt för olovlig körning och en bilist fick böter på grund av att det var körförbud på bilen. En bilist blev misstänkt för drograttfylleri.