En person gripen misstänkt för grovt blåljussabotage

Under fredagen har en person gripits misstänkt för grovt blåljussabotage efter det våldsamma upploppet i Örebro under påskhelgen.

Utredningsarbetet befinner sig i ett intensivt skede och antalet misstänkta kommer att öka i takt med att utredningen går framåt.

Polisens utredningsorganisation är förstärkt i syfte att säkerställa så robusta och genomarbetade utredningar som möjligt. Det är ett omfattande arbete och polisen har till sin hjälp hundratals timmar med filmmaterial, vittnesuppgifter och förhör som underlag för utredningarna. Avsikten är att identifiera och lagföra så många inblandade i upploppet som möjligt.

I dagsläget är en person frihetsberövad. 

- Flera gripande är aktuella och kommer att genomföras i takt med att utredningen går framåt säger Emelie Bodegrim som är polisens kommenderingschef för utredningarna.

- Även Åklagarmyndigheten har inrättat en grupp åklagare för att svara mot polisens arbete. Sista dag för eventuell häktningsframställan för den gripne är nu på måndag den 2 maj klockan 12, säger chefsåklagare Per Erik Rinsell.

Frågor gällande detta ärende besvaras på telefon 010-56 367 15.