Man dömd till 2,5 års fängelse för grovt koppleri i Stockholm

En man har dömts till fängelse och utvisning för grovt koppleri. Polisen i Stockholms utredning startade efter en insats mot sexköp i våras. Den brottsliga verksamheten omfattade ett tiotal kvinnor.

Ärendet inleddes i april då personal från lokalpolisområde Norrmalm under ett arbetspass arbetade riktat mot sexköpare i centrala Stockholm. Efter en kortare tids spaning på en rumänsk man och rumänsk kvinna greps mannen på ett hotell och häktades senare.

Polisen anträffade mobiltelefoner och kontanter som togs i beslag. I mobilerna fanns uppgifter som tydde på att mannen bedrivit en omfattande koppleriverksamhet.

Polisregion Stockholms människohandelssektion utredde ärendet och fick fram att den brottsliga verksamheten omfattade ett tiotal kvinnor och att det pågått sedan våren 2020.

Kvinnan som anträffades tillsammans med mannen berättade i förhör att hon försörjde sin familj hemma i Rumänien genom att sälja sex i flera olika länder. Den misstänkta mannen hade stått för att annonsera, ordna boende och resor, hantera betalning och hålla vakt.  

Den 8 juli dömdes mannen av Stockholms tingsrätt till grovt koppleri med påföljden fängelse 2 år och 6 månader. Han dömdes även till utvisning och pengarna som togs i beslag förverkades.