Telefonuppkoppling för media i vapenärende

Sent på kvällen tisdagen den 26 juli larmades polisen till ett inbrott utanför Jönköping. Bland det som stals fanns licensierade vapen och ärendet rubricerades bland annat som grovt vapenbrott. Nu sitter tre män häktade.

Många delar av polisens resurser har varit involverade i arbetet där det skett både operativa insatser och utredningsåtgärder som innebär att tre män nu kan misstänkas.

Ärendet är åklagarlett och i ett tidigt skede men polisen kommer att genomföra en telefonuppkoppling för media där syftet är att kunna säga så mycket som möjligt av det som inte faller under förundersökningssekretess.

Från polisen deltar Åsa Nyblom, förundersökningsledare på lokalpolisområde Södra Vätterbygdens utredningsgrupp. Hon har jobbat med och är påläst på ärendet.

Telefonuppkopplingen startar 10.30 idag, tisdag den 2 augusti. De journalister som vill vara med behöver inloggningsuppgifter.

Mejla tommy.thorngren@polisen.se för möjlighet att delta. Skriv även med om du redan innan har önskemål om enskild intervju efter uppkopplingen.