Två grova stölder – polisen söker tips och vill uppmärksamma boende

Gärningspersonerna distraherar bostadsinnehavaren och tar sig in i bostaden och stjäl värdesaker.

I torsdags inträffade två grova stölder med liknande tillvägagångssätt – ett inne i Kisa och ett på vägen mellan Linköping och Rimforsa

Vid stölderna har tre gärningspersoner, kanske fyra, varit inblandade. Minst en gärningsperson ska ha distraherat bostadsinnehavaren när minst en annan gärningsperson tagit sig in för att stjäla gods.

Det finns ingen misstänkt för brotten och polisens teori är i detta skede att det kan röra sig om samma gärningspersoner.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om dessa stölder. Tipsa polisen via tipsformuläret eller via 114 14.

Polisen vill också göra personer uppmärksammade om denna brottstrend. Var extra uppmärksam om du får oväntat besök i hemmet. Läs mer i bifogad länk hur du kan skydda dig i hemmet.

Händelse 1 – inne i Kisa

Vid 13-tiden den 18 augusti har tre gärningspersoner, eventuellt fyra, stulit smycken från ett äldre par. Gärningspersonerna ska ha knackat på parets bostad och frågat om vägen. Då ska en eller flera gärningspersoner tagit sig in i bostaden och stulit smycken till ett okänt värde. Sedan har gärningspersonerna lämnat platsen.

Händelsen rubriceras som grov stöld.

Händelse 2 – mellan Linköping och Rimforsa

Denna grova stöld ska ha inträffat mellan klockan 13:30 och 14:30 den 18 augusti. I detta ärende ska tre gärningspersoner ha gått in i en bostad. En av dessa ska ha distraherat bostadsinnehavaren och de två andra gärningspersonerna ska då ha stulit värdesaker till ett okänt värde. Sedan har gärningspersonerna lämnat platsen.

Händelsen rubriceras som grov stöld.

Kontaktperson för media

Matilda Rommedahl
Förundersökningsledare
Telefon: 010 56 674 59

Skydda dig inomhus

Skydda dig inomhus