49 nya poliser till region Mitt

Idag, fredag den 2 december examineras polisstudenter från polisutbildningar runt om i Sverige. På måndag börjar de sina anställningar i region Mitts lokalpolisområden.

 Idag, fredag den 2 december tar 49 polisstudenter examen vid avslutningsceremonier i Västerås, Gävle och Uppsala. För region Mitt kommer tillskottet av nya poliser innebära en viktig förstärkning ute i lokalpolisområdena.

- Region Mitt växer och idag välkomnar vi 49 nya poliser till vår region. Våra nya kollegor kommer att ha sin arbetsplats i våra lokalpolisområden där vi utvecklar det brottsbekämpande arbetet och ökar människors trygghet. Polisens samhällsuppdrag är utmanande och omväxlande och vårt mål är att göra hela Sverige tryggt och säkert, säger Ulf Johansson, regionpolischef.

Polisstudenterna har läst polisutbildningen både på campus och distans i Umeå, Södertörn, Växjö och Borås. Efter två års studier följt av sex månaders aspirantutbildning ska de nu som nyblivna poliser påbörja sin tjänstgöring i lokalpolisområdena och bidra i det vardagliga arbetet och jobba nära medborgaren.

De 49 poliserna kommer att tjänstgöra i något av region Mitts 8 lokalpolisområden: Västerås, Norra Västmanland, Västra Mälardalen, Gästrikland, Hälsingland, Enköping/Håbo, Norduppland och Uppsala/Knivsta.

Antal nya poliser per polisområde
PO Västmanland: 12
PO Gävleborg: 10
PO Uppsala: 27

Läs mer

723 nya polisassistenter välkomnas till polisen

Bli polis