Ansök till MBU i Laholm

Ungdomar som griper en person

Vid en övning var det ungdomarnas uppgift att gripa personer och känna igenom deras kläder för att se så de inte hade något vapen på sig. Bild: Gith Thedvall

I MBU får ungdomar mellan 15 och 20 år en unik möjlighet att lära känna personal inom polisen och andra blåljusorganisationer men även personal från i Laholms kommun deltar i utbildningen.

MBU (Människan bakom uniformen) startade i Göteborg och har sedan spritts till flera städer i Sverige. MBU i Laholm är ett samarbete mellan Laholms kommun, socialtjänst, polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård.Tanken med MBU är att ge ungdomarna insyn och förståelse för olika samhällsstödjande yrken. Personalen inom yrkena får i sin tur lära känna ungdomarna.

Läs mer och ansök

I vår startar den fjärde omgången av MBU i Laholm. Ansökan skickas till gruppledarna för MBU som sedan tillsammans med arbetsgruppen väljer ut deltagarna. Valet av deltagare baseras på målet att få en så stor spridning som möjligt gällande ålder, kön och etnicitet. Blir man utvald får man komma på en intervju och därefter skrivs ett kontrakt.

Vårterminens kurs startar 23 mars (v. 12) och slutar 1 juni (v. 22), med uppehåll under påsklovet. Träffarna är på onsdagar kl. 17.00 – 20.00.

Mer information finns på sociala medier: ”MBU Laholm” på Facebook och @mbulaholm på Instagram.

Ytterligare infomation om MBU och anmäl dig på Laholms kommuns hemsida. 
Sista ansökningsdag är den 13 mars.