Flera poliser ingrep mot brott i Vårby under torsdagskvällen

Flera olika enheter ur Stockholmspolisen ingrep under torsdagskvällen i Vårby. Vapen och narkotika togs i beslag i samband med att personer greps. Även kronofogden deltog som samverkande myndighet tillsammans med polisen.

Lokalpolisområde Huddinge lägger ned mycket tid och kraft på att skapa en ordnad och trygg tillvaro i Vårby. Många personer som har sysslat med kriminell verksamhet har dömts till långa fängelsestraff, men fortfarande finns problem med kriminell verksamhet.

– Vid sidan av ordinarie verksamhet i vårt lokalpolisområde genomför vi regelbundet samverkan med enheter från polisområden, andra enheter och myndigheter, säger Magnus Köhler som är operativ koordinator vid lokalpolisområdet.

Under torsdagen gjordes ett flertal beslag av narkotika. Ett skarpladdat vapen kunde tas i beslag under en husrannsakan i en fastighet. En person greps för grovt vapenbrott. En person greps för hot mot tjänsteman i samband med ett annat ingripande.

Då kronofogden var med på fältet kunde den ta en bil i beslag av en person som hade skulder till samhället.

 – Jag är nöjd med torsdagens resultat men vill betona att vinsten snarare ska räknas i hur tryggheten har ökat. Polisen med flera myndigheter ska även fortsatt vara nära medborgarna i Vårby, säger Magnus Köhler.