Katalysatorstölder i Polisområde Värmland

Den här typen av brottslighet kommer och går och hittills i år har Värmland varit relativt förskonat men i går fick vi in två anmälningar gällande katalysatorstölder i Hammarö kommun.

Polisen misstänker att internationella brottsnätverk ligger bakom de flesta av den här typen av brott. Majoriteten av stulna katalysatorer förs utomlands för att sedan demonteras och utvinna ädelmetaller. 

På grund av det snabba tillvägagångssättet, det tar inte lång stund att stjäla en katalysator, behöver polisen allmänhetens hjälp. Brottet kan ske var som helst, när som helst. Det kan vara mitt på ljusa dagen och se ut som att någon bara meckar med sin bil. 

Var uppmärksam och kontakta polisen via112 om du tro att det är ett pågående brott eller via 114 14 om du observerat något eller upptäcker i efterhand att du har blivit utsatt. 

Registreringsnummer på fordon som befinner, eller har befunnit, sig på platsen, signalement på personer, tidpunkt och plats är intressanta uppgifter för att polisen ska kunna kartlägga och förhoppningsvis även lagföra dessa gärningspersoner. 

För att göra det svårare för eventuella tjuvar så bör du tänka på att parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.