Malena Grann ny regionpolischef i polisregion Öst

Malena Grann ny regionpolischef

Malena Grann ny regionpolischef i polisregion Öst. Bild: Polisen

Igår den 17 februari blev det klart att Malena Grann blir ny regionpolischef i polisregion Öst. För närvarande arbetar Malena som polisområdeschef i Jönköping.

– Jag är mycket glad att jag har fått förtroendet att bli regionpolischef för polisregion Öst. Det är en välfungerande polisregion och jag ser framemot att sätta mig med ledningsgruppen och se över hur vi tillsammans kan utveckla och ta regionen vidare mot nästa steg. Det finns en stor kraft i våra medarbetare och jag kommer arbeta för att skapa bra förutsättningar för att få ut den kraften till verksamheten.

Malena Grann gick ut polisutbildningen 2006 och har därefter arbetat både som biträdande chef för Utredningsenheten och Kriminalenheten i Kronobergs län, chef för LPO Nybro i polisregion Syd och nu som chef för polisområde Jönköping i polisregion Öst.

– Malena är en uppskattad ledare med stor erfarenhet av polisarbete. Hon är också en lagspelare med förmåga att höja blicken och tänka långsiktigt, samtidigt som hon ser vad som behöver göras här och nu. Malena kommer även att vara en stor tillgång i den nationella strategiska ledningsgruppen, säger rikspolischef Anders Thornberg. 

Nuvarande regionpolischef Ulrika Herbst arbetar sin sista arbetsdag den 28 februari, och avslutar sin anställning hos Polismyndigheten när förordnandet går ut den 31 mars 2022.

Malena Grann tillträder som regionpolischef i region Öst från och med 1 april men går in som tillförordnad regionpolischef från och med den 1 mars 2022. 

Rekrytering av ny polisområdeschef till polisområde Jönköping kommer att påbörjas i närtid.

Malena Grann förordades enhetligt av Nämnden för beredning av anställningsärenden.

Information till media

Malena Grann kommer att vara tillgänglig för enskilda intervjuer mellan klockan 13.00-17.00 idag fredag den 18 februari. För att boka tid för intervju, kontakta Tommy Thorngren, pressansvarig i polisregion Öst. Telefon: 010-566 75 26. Epost: tommy.thorngren@polisen.se.

Malena kommer att vara i Jönköping under dagen och intervjuer kan genomföras på plats, via telefon eller videouppkoppling.