Polisen söker vittnen efter rånet på Rudbeckianska gymnasiet

Polisen söker fortsatt vittnen efter rånet på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås.

Måndagen 7 februari tog sig två gärningspersoner sig in på Rudbeckianska gymnasiet och rånade en skolklass på deras datorer. Det har hållits flera förhör med personer som befunnit sig på eller kring brottsplatsen men troligtvis finns det fler vittnen som polisen inte har fått kontakt med.

Polisen är bland annat angelägna av att komma i kontakt med två tjejer som färdades med en av gärningspersonerna i en hiss i shoppingcentret Igor. Tjejerna är inte misstänkta för brott utan eftersöks som vittnen.

Av stort intresse är också vart gärningspersonerna tog vägen efter sista iakttagelserna:

  • Gärningsperson 1 sprang in på Igor och försvann sedan i okänd riktning. Det finns uppgifter om att gärningspersonen har tagit hissen till bottenplan och sedan tagit sig ifrån platsen.

  • Gärningsperson 2 försvann i okänd riktning på Stora Torget i närheten av shoppingcentret Igor.

Under utredningens gång har det framkommit att gärningspersonerna var mörkt klädda, hade munskydd på sig och har beskrivits vara i övre tonåren alternativt unga män.

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med den aktuella händelsen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller hemsidan polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/.

Läs mer: Så utreder polisen rånet på Rudbeckianska Gymnasiet (polisen.se)