Sex häktade efter mord i Fisksätra

På söndagen har sex unga män häktats misstänkta för brott efter att en man i 20-årsåldern i veckan sköts ihjäl i Fisksätra i Nacka.

På onsdagskvällen den 9 februari skottskadades en man i 20-årsåldern i Fisksätra och avled senare av sina skador. I den efterföljande insatsen kunde polisen snabbt frihetsberöva ett tiotal personer, varav sju senare anhölls av åklagare. Av dessa sju begärde åklagaren sex häktade på söndagen. Tre häktades av tingsrätten på sannolika skäl misstänkta för mord och tre häktades på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Personen som ej begärdes häktad har släppts fri men är fortsatt misstänkt för grov misshandel.

– Det rör sig om en tragisk händelse där vi tack vare ett mycket kvalitativt polisarbete och stor lokalkännedom kunde frihetsberöva ett antal personer i ett tidigt skede. Det offensiva förhållningssättet har fortsatt att genomsyra de senaste dagarnas intensiva polisarbete. Mycket av framgångarna beror på den platsbundna kompetens och initiativförmåga som lokalpolisen i Nacka bidraget med under insatsen, säger Karin Berggren, lokalpolisområdeschef i Nacka.

Polisarbetet fortsätter och i nuläget kan inget ytterligare kommuniceras om utredningen.