Polisen arbetar vidare med våldtäktsanmälan

Uppdatering gällande förundersökning om våldtäkt i Umeå.

Den 19 september år 2021 anmäldes en våldtäkt i Umeå till polisen. Våldtäkten uppgavs ha inträffat utomhus någon gång klockan 02:00-03:00 i området mellan Maja Beskowskolan och gång- och cykelbron Svingen.

Utredningen har pågått sedan dess.

En person som tidigare varit misstänkt är nu avförd från utredningen. Det beror på resultat från analyser som gjorts på beslagtaget material.

Så länge det funnits en misstänkt person i ärendet har åklagare varit förundersökningsledare. Nu när ärendet inte längre har en misstänkt person återgår förundersökningsledningen till polisen.

– Analyserna från nationellt forensiskt centrum, NFC, har gett oss nya uppgifter att arbeta vidare med, vilket vi kommer att göra under de närmaste veckorna. Exakt vilka kommer vi inte att kommentera i nuläget med hänvisning till förundersökningssekretessen, säger Tobias Gustafsson, förundersökningsledare.

Den som eventuellt har information att lämna gällande ärendet uppmanas att höra av sig till polisen på 114 14. Polisen tar tacksamt emot ytterligare tips och iakttagelser.