Carina Persson lämnar uppdraget som regionpolischef i Syd

Regionpolischef Carina Persson

Regionpolischef Carina Persson Bild: Anna Hermansson

Carina Persson lämnar den 30 juni sitt uppdrag som regionpolischef i region Syd för att gå i pension. ”Nu är det dags för mig att påbörja nästa kapitel i mitt liv och tillsammans med min man bege mig ut på en långseglats utan tidspress.”

Carina Persson har varit regionpolischef i Syd sedan april 2017. Efter fem år i uppdraget väljer Carina Persson att gå i pension, 10 månader innan förordnandet löper ut.

- Jag väljer att sluta ”mitt i steget”, inte med fokus på att lämna något utan för att påbörja ett nytt kapitel i livet. Jag och min man har under många år längtat efter att kunna ”längesegla”.  Att ta oss till nya länder och hamnar utan tidspress och att kunna stanna där vi trivs så länge vi vill. Nu är det dags, säger Carina Persson, som ser med glädje och stolthet tillbaka på de 43 åren som gått sedan hon klev in genom dörrarna till Polishögskolan.

- Under mina år inom Polisen har jag haft förmånen att få se verksamheten från olika perspektiv och vädersträck. Uppdraget att leda region Syd är något som jag är väldigt stolt över – ett fint, viktigt och utmanande uppdrag.  Jag är stolt över det fokus och de insatser vi gör för att medborgarna i regionens 58 kommuner ska känna sig trygga och säkra. Jag kommer att fortsätta att bidra till att utveckla verksamheten, nationellt och regionalt, så länge jag är kvar, säger Carina Persson.

- Jag hade helst sett att Carina hade fortsatt som regionpolischef. Carina har tillsammans med övriga chefer och medarbetare i region Syd bidragit på ett fantastiskt sätt i vårt gemensamma uppdrag att bli en svensk polis. Carina är också en stor tillgång i den nationella strategiska ledningsgruppen. Men jag respekterar hennes beslut och önskar henne all välgång och lycka i framtiden, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Rekrytring av ny regionpolischef för region Syd har påbörjats.