En man i Stockholm anhållen misstänkt för grovt koppleri

Tisdagen den 18 januari genomfördes ett tillslag mot en massagesalong i Stockholm. En man greps och är misstänkt för grovt koppleri. Utredningsarbetet fortsätter nu med att bland annat identifiera de personer som misstänks ha köpt sexuella tjänster.

– Utredningen har precis påbörjats och det finns flera målsägare som behöver höras. Kriminaltekniker kommer att undersöka salongen för att säkra teknisk bevisning och vi har redan underlag som kommer att hjälpa oss att identifiera många köpare av sexuella tjänster som tidigare har besökt salongen, säger Linda Törngren, chef för människohandelssektionen vid polisen i region Stockholm.

Mannen som greps är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt koppleri. Senast fredag den 21 januari klockan 12 ska kammaråklagare Christina Voigt ta ställning till om den misstänkta ska begäras häktad.

Gårdagens tillslag genomfördes av människohandelssektionen vid regionala utredningsenheten i polisregion Stockholm. Förundersökningen leds av kammaråklagare Christina Voigt, City åklagarkammare.