Kontroll av mopedist ledde till grovt narkotikabrott

En polispatrull som kontrollerade en mopedist utan hjälm ledde till fynd av en större mängd narkotika. Nu är tre personer häktade för grovt narkotikabrott.

När en polispatrull i förra veckan befann sig i de västra stadsdelarna av Västerås och kontrollerade en man som färdades utan hjälm på en eldriven moped, uppstod misstankar om narkotikabrott. Bland annat hade mannen portionsförpackad narkotika på sig vilket ledde till att han greps på platsen.

– Polisen får ofta frågor om varför det regelbundet ägnas tid att kontrollera fordon och personer i trafiken, svaret är att trafiksäkerhetsarbetet är viktigt och att annan brottslighet upptäcks, säger Cecilia Redell, biträdande lokalpolisområdeschef i Västerås.

Efter gripandet genomförde polisen flera utredningsåtgärder och det ledde till att ytterligare fynd gjordes och misstankar om grovt narkotikabrott uppstod. I samband med det greps också två andra män. 

Alla tre männen är nu häktade misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Vi ser återkommande att olika typer av fordon används som verktyg vid narkotikabrottslighet. Det här ärendet är bara ett exempel på varför trafikarbetet är viktigt bortsett från trafiksäkerhetsaspekten, avslutar Cecilia Redell.

Läs mer: Trafik – polisens arbete (polisen.se)