Två personer som lurat äldre gripna på bar gärning i Solna

Två män som onsdag den 12 januari lurat av en äldre person bankkort och koder kunde gripas på bar gärning när de tog ut pengar från en bankomat. Gripandena är resultatet av spaning i en riktad insats mot kända och brottsaktiva personer.

En av männen ringde upp en äldre person i Solna och påstod att han hjälpte en anhörig till den äldre personen. Mannen sade att den anhöriga var skadad, och telefonsamtalet ledde till att gärningsmännen lyckades lura till sig både olika bankkort och koder från brottsoffret.

De två misstänkta männen observerades av spanare från polisen i region Stockholms bedrägerisektion i samband med att de genomförde en spaningsinsats mot personer som misstänks syssla bland annat med denna typ av brottslighet.

De två männen greps i samband med att gjorde uttag vid en bankomat i ett närliggande centrum. Vid gripande hade de två männen på sig både en större mängd kontanter och flera andra personers kontokort. De två är nu anhållna – skäligen misstänkta för grovt bedrägeri alternativt bedrägeri av normalgraden.

Mer om arbetet mot bedrägerier

Läs mer här om hur du skyddar du dig mot bedrägerier av olika slag. 

Läs mer här om hur spaningsgruppen vid bedrägerisektionen arbetar.