Utredning om dödsfallolycka med elsparkcykel klar

Polisens utredning om en olycka förra året där en äldre man på cykel dog efter att ha kolliderat med en elsparkcykel är nu slutförd.

Utredningen har visat att elsparkcykeln som den äldre mannen kolliderade med stod uppställd cirka 50 centimeter in på cykelbanan, med riktning mot färdriktningen. Enligt vittnen upptäckte den äldre mannen elsparkcykeln precis innan kollisionen, vilket var för sent och gjorde att han inte hann väja för hindret.

Läs mer: 26 september 14:57, Trafikolycka, personskada, Västerås (polisen.se)

Polisen har förhört personen som sist använde elsparkcykeln innan olyckan. Personen, som aldrig varit misstänkt för brott, har lämnat en berättelse där det framkommer att elsparkcykeln inte lämnades på den plats där den stod vid tillfället för olyckan. Utredningen har därefter inte kunnat påvisa vem eller vilka som har flyttat elsparkcykeln dit den stod vid tiden för olyckan.

Polisen har kommit fram till att ingen, varken person eller företag, i den aktuella utredningen kan hållas ansvarig för olyckan. Inte heller finns fler uppgifter att arbeta vidare med. Förundersökningen kommer därför att läggas ner inom kort.