Polisens arbete på brandplatsen i Sandviken är avslutat

Polisens tekniker som har arbetat vid brandplatsen på Allévägen i Sandviken sedan den 25 december har avslutat sitt arbete idag klockan 12:00

Polisens tekniker har arbetat intensivt med att söka efter kropparna från den saknade familjen och att finna svar på vad som kan ha orsakat branden på Allévägen i Sandviken.

På torsdagen den 30 december, efter att brandplatsen hade tinats upp under nästan ett dygn, fann teknikerna fyra kroppar i brandresterna. Allt tyder på att kropparna är efter den saknade familjen.

Under hela nyårshelgen har polisen i Sverige med stöd av polis i Tyskland, Schweiz och Filipinerna genomfört underrättelse till anhöriga om att fyra personer har anträffats i brandresterna.

Kropparna är förda till rättsmedicinska i Uppsala för identifiering. Identifiering av kropparna sker med hjälp av tandkort och DNA från anhöriga.
Hur lång tid rättsmedicinska behöver på sig innan deras arbete är helt utfört är inte fastställt. Normalt brukar det ta någon månad.

Polisens tekniker har en bild av brandförloppet och var branden startade. Ett utlåtande om branden kommer att kunna vara färdigt från polisen om 1-2 månader. 

Det finns ingen misstanke om att det föreligger ett brott bakom branden.

Mikael Hedström
presstalesperson i region Mitt