Man döms till 6 års fängelse efter mord i Fisksätra i februari

En 18-årig man döms till fängelse i 6 år och 2 månader för mord och grovt vapenbrott efter att en man i 20-årsåldern sköts ihjäl i Fisksätra den 9 februari.

Den 9 februari sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i Fisksätra i Nacka kommun. I den efterföljande insatsen kunde polisen snabbt frihetsberöva flertalet personer, varav sju senare anhölls av åklagare. 

En 18-årig man med koppling till en lokal kriminell gruppering har nu dömts för mordet, som begicks när han var 17 år. Två andra män döms för misshandel med påföljden skyddstillsyn respektive ungdomsvård. En av dem döms också för ringa narkotikabrott. Fyra andra män döms för ofredande till dagsböter.

– Framgångsfaktorerna i den här utredningen är flera. Allmänheten har pratat med polisen och bidragit med information under såväl utredningens gång och som vittnen under huvudförhandlingen. Utöver det så har lokalpolisen i Nacka tillsammans med specialisterna på grova brott bedrivit ett mycket kvalitativt polisarbete, där den lokala kompetensen varit avgörande, säger Moa Dordlofva, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Nacka och fortsätter:

– Till det har nära samverkan med fastighetsägare och Nacka kommun fungerat ytterst väl och alla goda krafter i Fisksätra har tagit ansvar för sin del i syfte att ge utredningen så bra förutsättningar som möjligt.

Bevisningen i målet är bland annat film från övervakningskameror.