Sommar på Polismuseet

Polisdykare, kvinnlig polis och polishund.

Bild: Polisen

Under sommaren har Polismuseet utökade öppettider och tre visningar varje dag.

Lär dig om polisens utrustning, lös mysteriet med den försvunna guldbatongen och hör berättelsen och se föremålen från Norrmalmstorgsdramat i de dagliga visningarna. För barn finns också möjlighet att lösa fall och hyra trampbilar.

I Polismuseets nya utställning står dagens svenska polis i blickfånget. Här möter du poliser i olika roller och får en unik inblick i deras arbete. Här finns de riktiga föremålen och de sanna berättelserna om livet som polis idag.

Upplev bilder, brott och berättelser. Möt människorna framför och bakom polisens kamera i Polismuseets fotoutställning om 150 år av polisfotografi.

Med hjälp av autentiska kriminalfall från nutid och under 1900-talet, beskriver utställningen, Efter brottet, olika metoder och tekniker som polisen använder. Där får du veta hur DNA-teknik hjälpte polisen att identifiera Anna Lindhs mördare och hur polisen tog fram en gärningsmannaprofil för att spåra Lasermannen. Du får också veta mer om olika polisiära metoder, som att säkra blodstänk, fingeravtryck, DNA, skospår och mycket mer.

Öppettider 20 juni – 21 augusti:

Mån – fre 12.00-17.00

Lör – sön 11.00-17.00

Visningar:

Prata polis (för barn 5 år och uppåt): 12.30-13.00

Sommarlovsmysteriet (för barn 6 år och uppåt): 14.00-14.30

Norrmalmstorgsdramat (för vuxna): 15.00-15.30