Fyra anhållna för grovt narkotikabrott på Södermalm

I samband med att områdespolisen på Södermalm letade efter en efterlyst person i en bostad hittades stora mängder narkotikaklassade tabletter i en resväska och fyra personer greps misstänkta för grovt narkotikabrott.

Områdespoliserna på Södermalm arbetar för att öka tryggheten i området. De arbetar nära medborgarna i området och har stor lokalkännedom. Arbetet innebär bland annat att arbeta mot narkotikaförsäljningen i området.

Måndagen den 20 juni ledde områdespolisernas arbete till att de gjorde en husrannsakan i en lägenhet på Södermalm där de skulle leta efter en man som var efterlyst och som skulle tas in för att avtjäna ett fängelsestraff på två år för narkotikabrott.

– Det handlar om en person vi känner till väl och som vi vet har sålt narkotika lokalt och som nu ska in för att avtjäna sitt straff. Han fanns dock inte i den aktuella lägenheten utan istället hittade vi ett stort antal narkotikaklassade tabletter i en resväska och grep de fyra männen som var i lägenheten, säger Jonny Frösslund, områdespolis på Södermalm.

De fyra gripna männen är nu anhållna som misstänkta för grovt narkotikabrott och utredningsarbetet fortsätter. Mannen som var efterlyst har också hittats av områdespolisen och omhändertogs idag tisdag den 21 juni på ett boende på Södermalm.